Je l’avais connu étoilé. j’y suis retourné, alors qu’en 2023, le guide Michelin lui a retiré son étoile. Par comparaison avec ma précédente expérience, l’évidence de cette sanction ne s’impose pas d’elle même.
Le service, assuré par la patronne, est toujours très professionnel et efficace.On peut regretter, toutefois, que le chef, qui fait des allers et retours constants entre la cuisine et la véranda ne daigne pas prêter la moindre attention à sa clientèle...
Les mises en bouche portaient l’augure d’un mauvais présage exeption faite des rillettes de sardines.
Heureusement, l’excellent blanc du domaine du traginer sauvait la mise.
La suite, en revanche,reprenait le dessus.
L’huître de Tarbouriech,était sublime dans sa gelée avec le citron caviar.
Les pickels d’anchois sur un caviar d’aubergines étaient excellents et ,alors, l’émulsion avec le vinaigre de 15 ans d’âge de l’étoile une merveille !
La lotte ,en croûte de chorizo ,aurait été parfaite si j’avais compris qu’il fallait déguster en même temps le ragoût d’escargots servi à part. On peut regretter, toutefois l’absence d’accompagnement le lit d’oignons des cevennes ne pouvant en faire office. Le verre de vin rouge du domaine Saint Sébastien accompagnait très bien le plat.
La patronne,avait accepté ,fort aimablement de substituer à la crème catalane le mille feuilles. Délicieux certes mais avalé en deux bouchées !
Une mention particulière pour les pains maison Délicieux.
Pour conclure,incontestablement, une bonne table mais de maigres portions, et rien de comparable avec la Galinette le restaurant étoilé de Perpignan
laurentbcbg66
.
09 novembre 2024
8,0
Super expérience, aujourd'hui. J'ai participé au service en cuisine, dans le cadre d'un atelier culinaire. L'équipe est vraiment super sympa ! A la fois dans le partage et le sérieux du service aux clients. La dégustation qui a suivi est, bien sûr, au niveau. Je conseille de manger en cuisine pour profiter de tout ce qui s'y passe. Un grand merci à tous!
thierrybonnet
.
21 octobre 2024
10,0
Very pretty setting on the edge of the marina, the only downside is the cooking of the fish. The sea bass was overcooked as was the red mullet, an ordinary dessert for the price of 6 courses
Too bad because very good service
Plus de commentaires
dans Google
Jean-yves Domenech
.
14 septembre 2024
6,0
A very pleasant place to dine. From the tables on the marina side you can enjoy the sunset over the mountain. Every time we go there, we are never disappointed by any of the dishes. Apart from that, the breads are excellent, the best in Banyuls. The prices are very reasonable.
Plus de commentaires
dans Google
Teruyo Morris
.
02 septembre 2024
10,0
A must do in Banyuls! The setting is superb, Mr. Borell's cooking is delicious, the value for money is unbeatable (42 euros a menu returned from the market, for a star!!) our teenagers discovered lots of flavors and loved it! Madame Borell knows her terroir and lets you discover it, a treat!! We are going back!!
Plus de commentaires
dans Google
karine lopez
.
01 septembre 2024
10,0
Everything is perfect, nothing to say, I agree with the comments
Plus de commentaires
dans Google
nadia armstrong
.
29 août 2024
10,0
A place not to be missed.
The dishes are delicious.
Madame Borrel will introduce you to the local wines, with advice that is particularly welcome in this magnificent terroir.
Plus de commentaires
dans Google
Jerome Lopez
.
28 août 2024
10,0
A 5/5 for the service, setting and market menu. The appetizers were delicious and especially the starters. The cooking and freshness of the fish as well as the veal for the main course as well as the sauces and accompaniments were very good. I thank you for the welcome and kindness because even if indicated at the last minute they put up a small decoration and a candle for my sister's birthday.
Plus de commentaires
dans Google
Caroline Lemoine
.
28 août 2024
10,0
A very nice discovery. The meal as well as the wines were excellent and very fine.
THANKS
Plus de commentaires
dans Google
Maryline Boyaud
.
19 août 2024
10,0
I am really disappointed with my experience at this restaurant. First of all, the welcome leaves something to be desired: the owner was not at all pleasant. The service was endless, it took us almost 3 hours to finish our meal (starter/main course/dessert). As for the dishes, they were bland and lacked seasoning. When I asked for advice on the choice of wine, the owner simply read the name on the menu that I already had in front of me, without the slightest explanation or recommendation. The profiteroles served were the smallest I have seen in my life which was really disappointing. Given the prices charged, one expects much higher quality, and that was not the case at all. In short, this restaurant absolutely does not live up to its claims and certainly not worthy of getting a Michelin star. I don't recommend.
Positive point: the terrace, overlooking the port of Banyuls, is nice!
Plus de commentaires
dans Google
Florian Villa
.
13 août 2024
6,0